qums

بررسی و تعیین هویت باکتری های هوازی جداشده از نمونه های پروستات جراحی شده با روش کشت و واکنش زنجیره ای پلی مراز 16srDNA))

Alizadeh, Safar Ali and Javadi, Amir and karami, aliakbar (2019) بررسی و تعیین هویت باکتری های هوازی جداشده از نمونه های پروستات جراحی شده با روش کشت و واکنش زنجیره ای پلی مراز 16srDNA)). Masters thesis, qazvin university of medical sciences , qazvin,iran.

[img] HTML
Download (13kB)

Abstract

چکیده: مقدمه: التهاب پروستات تقریبا در 16 درصد مردان در طول عمر ایجاد میگردد و در برخی از موارد می تواند منجر به سرطان پروستات گردد. عفونت های باکتریایی شایع ترین مواردی هستند که می توانند در ایجاد التهاب پروستات نقش بازی کنند. تشخیص این عوامل باکتریایی می تواند نقش اساسی در درمان صحیح و همچنین جلوگیری از مشکلات ثانویه همچون سرطان پروستات گردد. بنابراین، هدف از انجام این مطالعه جداسازی عوامل باکتریایی از بیماران مراجعه نموده و دارای جراحی پروستات و همچنین تعیین هویت آنها توسط روش های میکروبی و ملکولی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه، تعداد 72 نمونه بیوپسی پروستات از دپارتمان اورولوژی بیمارستان های آموزشی قزوین جمع آوری گردید. تمام نمونه های بدست آمده در شرایط هوازی و بی هوازی کشت داده شدند و بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی برای تمام نمونه های به روش دیسک دیفیوژن (کربی-بائر تست) انجام پذیرفت. علاوه بر این، تمامی باکتری های جدا شده توسط روش PCR بر اساس 16 SrRNA بررسی شده و توالی یابی شدند. همچنین از روش Real-time PCR برای بررسی حضور اوره آ پلاسما اوره آلیتیکوم، مایکوپلاسما هومینیس و مایکوپلاسما ژنیتالیوم استفاده گردید. نتایج: بر اساس روش کشت میکروبی، در مجموع، از 72 بافت پروستات 18 نمونه (8/ 27درصد) از نظر رشد باکتری مثبت شد. از این تعداد، 15 نمونه () متعلق با باکتری های گرم منفی و 3 نمونه () از باکتری های گرم مثبت بودند. در بین باکتری های گرم منفی، اشریشیا کلای ()، کلبسیلا پنومونیه ()، انتروباکتر کلواکه ()، سودوموناس آئروژینوزا () و در بین باکتری های گرم مثبت، استافیلوکوکوس اورئوس () و انتروکوکوس فکالیس () شیوع داشتند. همچنین 4 نمونه () از نظر اوره آ پلاسما اوره آلیتیکوم و 3 نمونه () از نظر مایکوپلاسما هومینیس مثبت گزارش گردیدند. بحث و نتیجه گیری: در مطالعه ی پیش رو، اغلب باکتری های جدا شده از نمونه های پروستات متعلق به خانواده انتروباکتریاسه خصوصا اشریشیا کلای، مایکوپلاسما پنومونیه و انتروباکتر کلواکه بودند. همچنین استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوک فکالیس در بین باکتری های گرم مثبت در این بیماران شیوع داشت. و همچنین در مواردی اوره آ پلاسما اوره آلیتیکوم و مایکوپلاسما هومینیس گزارش گردید که نشان دهنده اهمیت تشخیص زودرس در این دسته بیماران برای درمان صحیح و جلوگیری از مشکلات ثانویه می باشد. کلمات کلیدی: پروستاتیت ، هایپرپلازی خوش خیم پروستات، PCR

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: R Medicine > RZ Other systems of medicine
Divisions: University Thesis > Faculty of Medicine
Depositing User: Medicine School Students
Date Deposited: 07 Nov 2022 10:40
Last Modified: 07 Nov 2022 10:40
URI: http://eprints.qums.ac.ir/id/eprint/11930

Actions (login required)

View Item View Item